27 Μαρ Απάντηση στην παρακμή της Αυτόνομης Ριζοσπαστικής Ενότητας της ΑΣΟΕΕ

ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΤΗ ΠΑΡΑΚΜΗ

της αριστεράς τους

 

Οι αγαπητοί συνάδελφοι από την Α.Ρ.ΕΝ ΑΣΟΕΕ θυμήθηκαν ότι υπάρχει η σχολή. Λογικό άλλωστε αφού οι εκλογές είναι κοντά.

Θα θέλαμε σε αυτούς τους φερέλπιδες νέους να τους θυμίσουμε σε ποιο πανεπιστήμιο σπουδάζουν. Παρ’ όλα αυτά μπορεί κάνεις εύκολα με αναζήτηση στο διαδικτυακό τόπο να εντοπίσει ότι η ανεργία είχε μειωθεί σε ποσοστό 24,6 σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ προτού γίνει κυβέρνηση η Ριζοσπαστική Αριστερά(ΣΥ.ΡΙΖ.Α). Ας σταματήσουν λοιπόν να πετάνε λάσπη. Η αλήθεια είναι ότι με τη νέα κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α (νεολαία της οποίας κάποτε ήσασταν-και χορεύατε και εσείς στη πλατεία Συντάγματος) η ανεργία έφτασε σε επίπεδα μεγαλύτερα του 25%, στον ιδιωτικό τομέα, ενώ οι διορισμοί στο δημόσιο για τους «ΚΑΡΑΝΙΚΕΣ» των ελληνικών πανεπιστημίων πηγαίνουν κι έρχονται ακόμα.

Σε ότι αφορά τις start ups επιχειρήσεις, την απάντηση τη δίνουν μόνοι τους οι νέοι δείχνοντας το ενδιαφέρον τους. Καλούμε όλους εσάς του νέους σε επιχειρηματικό επίπεδο ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ να μην συμβουλεύεστε τους συναδέλφους της Α.Ρ.ΕΝ που δε παραδίδουν ούτε καν ορθά οικονομικά στοιχεία. Επίσης συνάδελφοι θα έπρεπε κινήσεις σαν τις δικές μας, που σκοπό έχουν να γεφυρώσουν το τεράστιο χάσμα του πανεπιστημίου με την αγορά εργασίας να τις επικροτείτε και όχι για άλλη μια φορά να προσπαθείτε να γεφυρώσετε το δικό σας χάσμα με τους φοιτητές του πανεπιστημίου, μέσω της αντιπαράθεσης σας μαζί μας. 

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ. Να μη συζητήσουμε για το πρόγραμμα ERASMUS βέβαια. Που όταν το πρότεινε πανελλαδικά η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ήταν όλοι απέναντι, και τώρα κάνουν roadtrips σε όλη την Ευρώπη κατά τη διάρκεια φοίτησης τους στο πρόγραμμα ERASMUS. Και πιστέψτε μας εμείς λυπόμαστε πολύ περισσότερο που μορφωμένοι νέοι άνθρωποι φεύγουν λόγω των καταστάσεων στο εξωτερικό γι αυτό το λόγο προσπαθούμε να τους δείξουμε νέους δρόμους για να επιχειρήσουν στην Ελλάδα.

Μιλάνε και λένε ότι είναι το 99% κόντρα σε εμάς που είμαστε το 1%. Μπορεί κανείς εύκολα να επισκεφτεί την ιστοσελίδα τους για να δει ότι τα εκλογικά ποσοστά που μιλάνε μόνα τους. Μια φορά κατάφεραν να αγγίξουν το 60% και αυτό ήταν στο επιτυχημένο δημοψήφισμα κωλοτούμπας του κ. Τσίπρα που το 61,3% ΟΧΙ έγινε 100% ΝΑΙ, όταν δηλαδή είχε νεολαία εσάς ίδιους. Σύνηθες να καλούν σε «επανάσταση» το λαό και να τον κοροϊδεύουν.

Σε ότι αφορά συνέδρια μας και Γενικές Συνελεύσεις. Η συμμετοχή στα συνέδρια μας ήταν-είναι-θα είναι πολύ μεγαλύτερη από τις Γ.Σ. που συνήθιζαν να καλούν χρόνια πριν. Ωστόσο εάν κάποια στιγμή κρίνουμε τη συμμετοχή μας βάσει πλαισίου της Γ.Σ σημαντική θα συμμετέχουμε και δε θα δώσουμε σε κανέναν αναφορά.

Σε ότι αφορά τις φοιτητικές εκλογές. Μη προκαταβάλλουν τα αποτελέσματα. Είναι πολύ νωρίς ακόμα. Εκτός αν απλά θέλουν να επηρεάσουν τη ψήφο του ελεύθερα σκεπτόμενου και συνειδητοποιημένου φοιτητή που ακούει στο ποσοστό περίπου 90% δηλαδή όσων δε τους ψήφισαν.

Προσκαλούμε και εσάς συνάδελφοι της Α.Ρ.Εν.Α στο μεγαλύτερο συνέδριο από φοιτητές για φοιτητές που έγινε ποτέ, να μάθετε πως θα πορευθείτε στο μέλλον. Είναι καλύτερο για το μέλλον του Φοιτητικού Συλλόγου μας, αλλά και για το εκλογικό σας αποτέλεσμα να ασχολείστε με το τι θα κάνετε εσείς για το καλό των φοιτητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, και όχι να ασχολείστε με το τι κάνουμε εμείς ως η μόνη υπεύθυνη δύναμη του πανεπιστημίου. Επίσης για τους αρνητικά σκεπτόμενους συμφοιτητές μας, η είσοδος στα συνέδρια μας ήταν-είναι-και θα συνεχίσει να είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Κλείνοντας ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ θα θέλαμε να τονίσουμε πιστεύουμε σε ένα καλύτερο αύριο το οποίο δε θα έρθει μέσα από στείρα άρνηση όπως θέλουν να μας κάνουν να πιστεύουμε άλλοι συνάδελφοι, αλλά μέσα από υγιείς ιδέες για επιχειρηματικότητα και αλλαγή νοοτροπίας.

 

ΔΑΠΝΔΦΚ ΑΣΟΕΕ

Υπεύθηνη Δύναμη

www.dapasoee.grTop