ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

06 Οκτ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

 

Μπορεί να έχουμε 2017 μ.Χ., αλλά για κάποιους είμαστε ακόμα στη δεκαετία του ’80!

Με αισθήματα έκπληξης και οργής, οι αρχές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε υπόγεια συνεννόηση με την παράταξη της ΠΑΣΠ, αποφάσισαν ότι δε συμφωνούν με το εκλογικό αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών της 24ης Μαΐου 2017 και ότι η μόνη παράταξη που έχει δικαίωμα εκπροσώπησης στα όργανα του και ειδικότερα στο Δ.Σ. της Φοιτητικής Λέσχης είναι η ΠΑΣΠ. Αν καιαπό την ΠΑΣΠ έχουμε συνηθίσει σε αντιδημοκρατικές, καθεστωτικές και γραφικές πράξεις, ομολογουμένως οι αρχές του Πανεπιστημίου και πιο συγκεκριμένα ο Πρύτανης μας εξέπληξαν αρνητικά.Βρισκόμενοι στην Ελλάδα του 2017 καιόχι στην Ελλάδα της δεκαετίας του ’80, θεωρούμε λυπηρό το γεγονός ότι ο Πρύτανης ενός Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου, παρεμβαίνει απροκάλυπτα σε ζητήματα του Φοιτητικού Συλλόγου, καθώς και το αντίστροφο.

Στις 20 Σεπτεμβρίου 2017 η Φοιτητική Λέσχη απέστειλε αίτημα στο Φοιτητικό Σύλλογο για ορισμό εκπροσώπων του στο Δ.Σ. της. Η ΠΑΣΠ εξαρχής επέδειξε το γνωστό καθεστωτικό της πρόσωπο (κατ’ εντολή των 50χρονων φοιτητοπατέρων της), ζητώντας το 100% των εκπροσώπων των φοιτητώνστο Δ.Σ. τηςΦοιτητικής Λέσχης (3/3), ενώ το ποσοστό της είναι 49,59%(!). Ταυτόχρονα πρότειναν στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ το να μπορεί ένας εκπρόσωπός της να είναι αναπληρωματικό(!) μέλος του Δ.Σ. της Φοιτητικής Λέσχης, τη στιγμή που το ποσοστό της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είναι σχεδόν 40%. Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δεν αποδεχτήκαμε τη συγκεκριμένη σύνθεση και λογική, γεγονός που δεν πτόησε τους εκπροσώπους της ΠΑΣΠ, οι οποίοι απέστειλαν έγγραφο σύνθεσης του οργάνου, έχοντας συμπεριλάβει έναν εκπρόσωπο της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ως αναπληρωματικό μέλος, εν αγνοία του. Πράξη που αποδεικνύει, εκτός από το ότι παραβαίνουν τους νόμους και τους κανονισμούς, είναι και περιορισμένης νοημοσύνης. Εν συνεχεία, ο εκπρόσωπος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που συμπεριελήφθη στο συγκεκριμένο έγγραφο, προσκομίζοντας υπεύθυνη δήλωση στις αρχές του Πανεπιστημίου, ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε συμφώνησε και συνηγόρησε στον ορισμό του και ότι η πράξη τελέστηκε εν αγνοία του. Έπειτα από όλα αυτά, οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΠ απέστειλαν νέο έγγραφο με 3 τακτικά και 3 αναπληρωματικά μέλη της ΠΑΣΠ. Και κάπου εδώ αναλαμβάνουν δράση οι αρχές του Πανεπιστημίου, οι οποίες προέβησαν σε σύσταση του οργάνου, χρησιμοποιώντας την παράνομη σύνθεση που υπέδειξαν οι φοιτητοπατέρες της ΠΑΣΠ. Μάλιστα προέβησαν και στην άμεση συνεδρίαση του οργάνου, λίγες ώρες έπειτα από την ανάρτηση στη Διαύγεια με την υπ’ αριθμ. 6123 παράνομη απόφαση για σύσταση του οργάνου, γεγονός που καταδεικνύει υπόγειες και ύποπτες συνεννοήσεις.

Μετά από αυτό το ‘’υπέροχο’’ ταξίδι στη δεκαετία του ’80, ας επιστρέψουμε λίγο στο 2017. Στις φοιτητικές εκλογές της 24ηςΜαΐου 2017, που διεξήχθησαν στο Ζάππειο Μέγαρο είχαμε τα εξής αποτελέσματα:

Σε σύνολο 3629 ψηφισάντων έλαβαν:

ΕΓΚΥΡΑ: 3549

ΠΑΣΠ: 1760, 49.59 %

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: 1367, 38,52 %

ΠΚΣ: 232, 6,54%

ΡΑΣ-ΕΑΑΚ: 113, 3.18%

ΑΓ. ΚΙΝ.: 34, 0,96%

BLOCO: 10, 0.28%

Με βάση αυτά προκύπτει ότι:

Η ΠΑΣΠ με το 49,59%  λαμβάνει την 1η έδρα (49,59> 33,33), διατηρώντας υπόλοιπο 49,59-33,33=16,26

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με ποσοστό 38,52% παίρνει επίσης μία έδρα (38,52> 33,33), διατηρώντας υπόλοιπο 38,52-33,33=5,19

Οι ΠΚΣ (6,54%), ΡΑΣ-ΕΑΑΚ (3,18 %), ΑΓ.ΚΙΝ. (0,96%), BLOCO(0,28%) δεν παίρνουν κάποια έδρα με την πρώτη κατανομή. Οπότε μετά την πρώτη κατανομή προκύπτει ότι τα υπόλοιπα είναι τα εξής:

ΠΑΣΠ: 16,26%

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: 5,19%

ΠΚΣ: 6,54%

ΡΑΣ-ΕΑΑΚ: 3,18 %

ΑΓ.ΚΙΝ.: 0,96%

BLOCO: 0,28%

Επομένως η τρίτη έδρα διατίθεται στην ΠΑΣΠ, αφού διαθέτει το μεγαλύτερο υπόλοιπο, 16,26%.

Οπότε, οι έδρες του Δ.Σ. της Φοιτητικής Λέσχης με βάση τη νομιμότητα διανέμονται ως εξής:

ΠΑΣΠ: 2

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: 1

Πλέον γεννιούνται τα εξής ερωτήματα:

  • Από πότε ένας καθηγητής, ο οποίος εκπροσωπεί αρχές του Πανεπιστημίου, έχει δικαίωμα να μεταφράζει την ετυμηγορία των φοιτητών κατά το δοκούν;
  • Υπάρχουν ομόρροπα συμφέροντα μεταξύ προσώπων που εκπροσωπούν τις αρχές του Πανεπιστημίου και των φοιτητοπατέρων της ΠΑΣΠ;
  • Πόσο λογικό και δημοκρατικό θεωρείται το 50,41% να μείνει χωρίς εκπροσώπηση και το 49,59% να έχει 3/3 εκπροσώπους;
  • Πόσο δημοκρατικό και νόμιμο είναι η παράταξη της ΠΑΣΠ να λαμβάνει απόφαση Δ.Σ. του Φοιτητικού Συλλόγου, χωρίς αυτό να έχει συγκληθεί;
  • Ποιος δίνει το δικαίωμα στις αρχές του Πανεπιστημίου και στην ΠΑΣΠ να θέτουν σε κίνδυνο την ύπαρξη δωρεάν σίτισης και στέγασης των φοιτητών;

Με βάση όλα αυτά καλούμε τον Πρύτανη του ΟΠΑ να ακυρώσει την παράνομη απόφασή του και να προβεί σε απαραίτητες ενέργειες για τη σύσταση του Δ.Σ. της Φοιτητικής Λέσχης με τη νόμιμη και προβλεπόμενη σύνθεση. Έως τότε να προβεί σε πράξη παράτασης λειτουργίας οργάνου όπως ήταν μέχρι τις 27/9/2017, δηλαδή με την περσινή του σύνθεση, ώστε να διεκπεραιωθούν οι τρέχουσες διαδικασίες του οργάνου.

                Ξεκαθαρίζουμε ότι δε θα γίνει ανεκτό στο Πανεπιστήμιό μας να λειτουργεί όργανο χωρίς νόμιμη σύνθεση και χωρίς σεβασμό στη βούληση των φοιτητών. Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους όσοι επέλεξαν ένα όργανο να έχει παράνομη σύνθεση, χωρίς τη δυνατότητα να λάβει αποφάσεις, αφήνοντας ουσιαστικά τους φοιτητές του Πανεπιστημίου ‘’ξεκρέμαστους’’.

Υ.Γ.Καλό είναι να αντιληφθούν όλοι ότι η σελίδα ‘’Παλιό ΠΑΣΟΚ-το Ορθόδοξο’’ ουδεμία σχέση έχει με τη σημερινή πραγματικότητα,αλλά πραγματεύεται γραφικά περιστατικά και καταστάσεις του παρελθόντος.

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΣΟΕΕ

www.dapasoee.gr

 
Top