Αθήνα, 10  Απριλίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

_


Καταγγελία ΔΑΠ-ΝΔΦK

 

Αγαπητές συμφοιτήτριες και αγαπητοί συμφοιτητές,

Σήμερα 10 Απριλίου γράφεται για ακόμα ένα χρόνο μία μαύρη σελίδα στην ιστορία του φοιτητικού συλλόγου. Για του λόγου το αληθές, γράφεται μια μαύρη (ΠΡΑΣΙΝΗ) σελίδα και για τη δημοκρατία μέσα στο σύλλογο μας. Όπως πολύ σωστά γνωρίζετε, οι εκλογικές διαδικασίες στο δημοκρατικό πολίτευμα περιλαμβάνουν περισσότερες από μία παρατάξεις (για να μη πούμε περισσότερες από 4 – 5).

Ωστόσο, στο σύλλογό μας με ‘μπροστάρη’ τη ΠΑΣΠ έχουμε νέα παγκόσμια πρωτοτυπία, ρεκόρ γκίνες ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε το. Έχουμε εκλογές μόνο με μία παράταξη, σε ένα κλειστό γήπεδο μπάσκετ, με όλες τις εκλογικές διαδικασίες να έχουν καταπατηθεί αντιδημοκρατικά για ακόμα μία φορά. Δε μας φαίνεται βέβαια περίεργο, αφού μιλάμε για μία παράταξη που μέχρι πρν λίγα χρόνια έσκιζε τα παραβάν για να βλέπει τι ψηφίζει ο καθένας. Για τη ακρίβεια, όταν πάτε να ψηφίσετε θα δείτε το ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΠ και …… το ψηφοδέλτιο της παράταξης ΠΕΙΡΑΤΩΝ (μάλλον νεολαία τους Στέφανου Μάνου ή των Πειρατών που κατεβαίνουν στις εθνικές). Για την ύπαρξη μίας νέα παράταξης στο σύλλογό μας οφείλουν να είναι ενήμερες όλες οι παρατάξεις που συμμετέχουν σε αυτόν. Πράγμα το οποίο δε συνέβη ποτέ.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ

Ενώ όλες οι πολιτικές δυνάμεις της σχολής, από όλους τους πολιτικούς χώρους, βρισκόμασταν σε μία διαδικασία για επιλογή χώρου όπου και θα γίνουν οι εκλογές, οι αξιότιμοι δημοκράτες συνάδελφοι της ΠΑΣΠ, αποφάσισαν τη διεξαγωγή των εκλογών στο κλειστό γήπεδο Σπόρτινγκ φέρνοντας τη πρόταση αυτή ως τετελεσμένο γεγονός. Έτσι μας ανακοινώθηκε και εμάς, την Παρασκευή 5 Απριλίου στο διαπαραταξιακό, ο χώρος διεξαγωγής των εκλογών. Παρ’ όλα αυτά τα νταβατζιλίκια της επί χρόνια παράταξης-νταβατζή της σχολής μας, που ευθύνεται για τα περισσότερα από τα προβήματα που αφορούν τους φοιτητές, δεν πέρασαν. Για την ιστορία μιλάμε για ένα γήπεδο το οποίο θα δεχόταν πάνω από 4.000 φοιτητές, όπου οι κάλπες θα βρίσκονταν σε όλο το πλάτος και μήκος του γηπέδου με αποτέλεσμα οι λιγοστοί πασόκοι πανελληνίως στην ΑΣΟΕΕ (οι αυτοαποκαλούμενοι σε βίντεο τους LacasadePaspeo) να κάνουν νοθείες με ψηφοδέλτια, αλλοιώνοντας το αποτέλεσμα.

Σε αυτό το πλαίσιο, και παρά το γεγονός ότι με όλες τις άλλες παρατάξεις του δημοκρατικού τόξου – βάζοντας πλέον τους συναδέλφους της ΠΑΣΠ εκτός αυτού του τόξου – δε μπορούμε να συνεννοηθούμε σε άλλα βασικά ζητήματα, καταφέραμε να αποδείξουμε ότι υπάρχει ζωντανός σύλλογος που σκέφτεται τα βασικά ιδεώδη της δημοκρατίας.

Πιο συγκεκριμένα, σαν αντιπρόταση στο να μετατρέψουμε το σύλλογό μας σε ομάδα μπάσκετ, προτείναμε το νέο κτήριο της σχολής μας στην οδό Τροίας. Ένα νέο κτήριο με ευχάριστο περιβάλλον. Παρά το γεγονός ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις υπέγραψαν κοινό αίτημα (εκτός της ΠΑΣΠ) για να μας διατεθεί αυτός ο χώρος, οι πρυτανικές αρχές δε μας τον διέθεσαν, δεχόμενοι πιέσεις από τους αρχινταβατζίδες τους. Έτσι λοιπόν, για ακόμα μία φορά ο σύλλογος μας δε θα έχει την εκπροσώπηση που του αξίζει.

ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΣ

Καλούμε όλους τους σκεπτόμενους φοιτητές που υπάρχουν, να απέχουν από τις σημερινές νταβατζιλίστικες διαδικασίες και να δώσουν τη δυναντότητα να ξαναφτιάξουμε με όλες τις άλλες δυνάμεις το φοιτητικό σύλλογο από την αρχή. Κάνοντας την αυτοκριτική μας αναλαμβάνουμε το κόστος των λαθών ή παραλήψεων μας, και δεσμευόμαστε να ανασυγκροτήσουμε το φοιτητικό σύλλογο σε σωστά πλαίσια, ένα σύλλογο για τον οποίο οι φοιτητές θα είναι περήφανα μέλη του.

Υ.Γ. Θα κάνουμε μια μεγάλη πρόβλεψη για το τελικό αποτέλεσμα. Πρώτη δύναμη θα είναι η παράταξη της ΠΑΣΠ με συντριπτική νίκη έναντι της παράταξης των Πειρατών. Ευχόμαστε στους συναδέλφους της ΠΑΣΠ συγχαρητήρια. Ειδικότερα τα στελέχη της πρέπει να νιώθουν υπερήφανοι για το αποτέλεσμα που έφεραν ενάντια στους Πειρατές.

 

 
 
Top